Az online szerencsejáték-ipar helyzete 2022-ben

on

|

views

and

comments

A közelmúltban készült tanulmányok szerint az online szerencsejáték-ipar globális gazdasági értéke 66,7 milliárd dollárra becsülhető. Sőt, a szakértők úgy vélik, hogy ez az érték 2023-ra 92,9 milliárd dollárra fog emelkedni. Ez az online szerencsejáték-piacot a világ egyik legjövedelmezőbb gazdasági ágazatává teszi. Éppen ezért sok hozzáértő befektető és kaszinóüzemeltető szeretne tőkét kovácsolni e gazdaság növekedéséből és felfelé ívelő mozgásából. És a piacon való versenyképesség fenntartásának egyik kulcsfontosságú aspektusa, hogy képesek legyenek alkalmazkodni az újonnan megjelenő online szerencsejáték trendekhez.

Ez alapvetően az egyik legnehezebb feladat bármilyen vállalkozás működtetésében: a trendek tanulmányozása és a hozzájuk való gyors alkalmazkodás. Ami az online casino területét illeti, már most is van néhány olyan újítás, amely potenciálisan felrázhatja az egész iparág egészét. Ebben a cikkben áttekintjük azokat a kiemelkedő trendeket, amelyekre 2022-ben az online szerencsejáték-iparágon belül figyelni kell.

A piackutatók szerint: a növekedés folytatódik

Online szerencsejáték és fogadási piac értéke 2021-ben mintegy 61,5 milliárd USD és

a becslések szerint 2028-ra mintegy 114,4 milliárd USD-re nő majd, egy összetett

éves növekedési ütem (CAGR) körülbelül 10,9 százalékkal az előrejelzés során.

időszakban. A jelentés elemzi az online szerencsejáték és fogadási piac mozgatórugóit,

korlátokat/kihívásokat, valamint ezek hatását a keresletre a

előrejelzési időszakra. Ezen túlmenően a jelentés feltárja a feltörekvő lehetőségeket a

az online szerencsejátékok és fogadások piacán.

Az online szerencsejátékok és fogadások piacának legfontosabb iparági meglátásai és megállapításai:

  • A kutatási elemzőnk által megosztott elemzés szerint az Online Szerencsejáték & Fogadási piac várhatóan évente 10,9% körüli CAGR-rel fog növekedni. (2022-2028).
  • Az elsődleges kutatás során megállapították, hogy az Online Szerencsejáték & fogadási piac értéke 2021-ben megközelítőleg 61,5 milliárd USD volt, és a az előrejelzések szerint 2028-ra nagyjából 114,4 milliárd USD-t fog elérni.
  • Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága (UKGC) hozta létre a 2005-ös szerencsejáték törvényt, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy szerencsejáték-oldalaikat reklámozzák, segítve ezzel az ágazat növekedését a régióban.
  • Az ázsiai és csendes-óceáni térség fejlődése az internet növekvő használatának köszönhetően várható, a szolgáltatások elterjedése és az online fogadásokra és szerencsejátékokra vonatkozó szabályok lazítása miatt.

A kriptopénzek elfogadása

A kriptopénz úgy tűnik, hogy manapság mindenhol jelen van. Ne feledjük, hogy az egyik fő oka annak, hogy az online szerencsejátékok iparágként beindultak, az volt, hogy megkönnyítette a felhasználók számára a fizetést és a pénzfelvételt. Ha a szerencsejáték-szolgáltatók megnehezítenék ezt a folyamatot, az teljesen elriasztaná a felhasználókat a platformjaik használatától. Ettől eltekintve, az online szerencsejáték platformok által manapság használt biztonsági és védelmi protokollok megkönnyítik a felhasználók számára, hogy bízzanak abban, hogy pénzük vagy személyes adataik nem kerülnek csalárd tevékenységek áldozatául. Csak úgy tűnik, hogy a következő logikus lépés a szerencsejáték-piac számára a kriptopénzek elfogadása, mint a kaszinó tranzakciók életképes fizetési formája. Ugyanolyan kényelmet, biztonságot és adatvédelmet kínálnak, mint a fizetési módok jelenlegi generációja.

VR és AR integráció

A kiterjesztett valóság és a virtuális valóság két olyan technológiai trend, amely már régóta jelen van. És úgy tűnik, hogy ezek a technológiák csak mostanában kezdtek komolyan előretörni a mainstream használat tekintetében. Ehhez persze sok köze van annak, hogy a technológiai óriás Facebook 2021-ben Metára változtatta a nevét. Ez megszilárdította a tech-társadalom fokozatos elmozdulását a metaversus felé, amely nagymértékben a VR-re és az Ar-ra támaszkodik. Ennek megfelelően számos kaszinójáték kínál AR- és VR-integrációt a játékaiba, hogy még magával ragadóbb játékélményt nyújtson a felhasználóknak, és hogy még inkább a jövőbe tekintő módon közelítsen a technológiai innovációhoz és elfogadáshoz. Ez a fajta technológia az élő kaszinókkal párosítva potenciálisan a következő nagy dolog lehet az online szerencsejátékok terén.

Viselhető képesség

Eltartott egy ideig, amíg a viselhető technológia igazán bejött, de a technológiai fogyasztói piac nagy része mostanra már olyan eszközökbe fektetett be, mint az okosórák, fitneszkövetők, vezeték nélküli fülhallgatók és technikai lencsék. Sokan egyre jobban támaszkodnak a Google Assistant, Siri vagy Alexa formájában megjelenő virtuális asszisztensekre is. Ezért valószínűsíthető, hogy számos ilyen viselhető eszköz hamarosan elkezdi bevezetni a szerencsejátékra alkalmas funkciókat. Természetesen a viselhető technológiának is megvannak a maga korlátai. Az okosórák nem lesznek képesek lemásolni azt a fajta felhasználói felületet, amire egy telefon vagy tablet képes lenne. De a viselhető technológia sok lehetőséget rejt magában a fantáziasportok, a sportfogadás és más hasonló szerencsejátékok területén. Bár nem feltétlenül uralja a piacot, ez még mindig egy erős fejlesztés, amire érdemes odafigyelni.

E-sportfogadás (és mikrofogadás)

Az e-sportok is hihetetlenül versenyképes területnek ígérkeznek 2022-re. Azonban a tényleges mérkőzések vagy mérkőzések kimenetelére való fogadáson túlmenően a mikrofogadási tevékenység növekedésére is számítani kell ezeken a fogadási platformokon. Például a kosárlabda-mérkőzések végeredményére történő egyszerű fogadáson kívül a fogadók kisebb bérekkel is fogadhatnak arra, hogy ki nyeri az első tippet, vagy melyik játékos szerzi az első kosarat. Az ilyen típusú fogadásokat már jelenleg is nagy léptékben hajtják végre, de várjuk, hogy egyre zökkenőmentesebben integrálódjanak a különböző fogadási platformokra világszerte.

Zárszó

Ebben az iparágban a már elért számos előrelépés ellenére még rengeteg növekedési lehetőség rejlik. 2022 nagy évnek ígérkezik az online szerencsejáték szektor számára, és számos kulcsfontosságú szereplő igyekszik kihasználni az előnyöket. A játékosok számára ez azt jelenti, hogy tömegével fognak érkezni az újabb játékok, sőt, az is várható, hogy a bónuszok rendszere is átalakul, hogy minél több új belép legyen, akik kipróbálják a szerencsjéket valamely online kaszinó oldalon.

Share this
Tags

Must-read

How to Say Good With Technology on a Resume

Your resume should demonstrate your abilities in using technology and show off your achievements in this area. You can use bullet points to illustrate...

Food Poisoning From Street and Restaurant Foods in India

Is it possible to contract food poisoning in India? There are various reasons why you could get sick. The food is usually contaminated with...

What is the Best Shares Stocks Tracking Application?

With the help of a share market tracking app, you can keep up with market news and find opportunities in your chosen stocks. There...

Recent articles

More like this